Home »

Ştiri interne

Ştiri interne

Circulația rutieră a fost închisă pe ambele sensuri de deplasare de pe autostrada A2 București - Constanța, sectorul cuprins între București și Drajna, respectiv km 9+500 - 105+300, din cauza fenomenului de viscol cu vizibilitate redusă, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

 

Foto: (c) CONSTANTIN CIOBOATA / AGERPRES ARHIVA

 

Rutele ocolitoare recomandate sunt București — DN 3 — Lehliu — DN 3A — Drajna; Drajna — DN 3A — Lehliu — DN 3 — București. 


'Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA recomandă participanților la trafic să evite zonele afectate de zăpadă și viscol. Dacă totuși nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanții la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condițiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, combustibil, pături, săculeț cu material antiderapant, alimente, apă)', precizează CNADNR. 


Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până duminică seară la ora 22,00 avertizările Cod portocaliu și Cod galben de viscol emise vineri și a majorat la 18 numărul județelor aflate sub Cod Portocaliu. 

2014-01-25 10:13:49
Vezi Continuarea 

Codul portocaliu de viscol a fost extins la 18 județe din Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și nordul Dobrogei

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până duminică seară la ora 22,00 avertizările Cod portocaliu și Cod galben de viscol emise vineri și a majorat la 18 numărul județelor aflate sub Cod Portocaliu.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES ARHIVA

 

Avertizările emise vineri erau valabile până duminică la ora 18,00.

Potrivit avertizărilor actualizate sâmbătă dimineață, în intervalul 25 ianuarie, ora 9,30 — 26 ianuarie, ora 22,00 viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și zonele montane aferente, precum și în nordul Dobrogei. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70...80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită și troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

2014-01-25 09:56:41
Vezi Continuarea 

Trei trenuri anulate și limitări de viteză în circulația feroviară din cauza ninsorii viscolite

Trei trenuri de călători au fost anulate din cauza ninsorii viscolite, iar pe unele zone au fost introduse limitări de viteză de 50 km/h, a anunțat, sâmbătă, Compania Națională de Căi Ferate - CFR SA.

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES ARHIVA

 

Potrivit CFR, trenul R 8012 care circula în relația Fetești — București Obor a fost anulat pe secția Ciulnița — București Obor, trenul 8011 care circula între București Obor și Constanța a fost anulat pe întreaga relație, iar trenul 8014, care circula pe relația Fetești — București Obor a fost anulat pe tronsonul Ciulnița — București Obor.

Călătorii care aveau bilete pentru trenurile Regio anulate vor fi preluați de trenurile Interregio aflate în circulație, precizează CFR.

2014-01-25 09:46:04
Vezi Continuarea 

ȘTIRILE SERII DIN JUDEȚE - 24 IANUARIE

Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, a declarat, vineri, că a ajuns, în noaptea accidentului aviatic, până la locul în care localnicii care îi purtau pe răniți s-au întâlnit, pe munte, cu prima echipă de medici și salvamontiști.

 

Foto: (c) MIRCEA ROSCA / AGERPRES ARHIVA

 

El a spus că, ulterior, a urcat la epavă cu un tractor. Declarațiile de vineri au fost primele făcute de prefectul Gheorghe Vușcan de la momentul accidentului aviatic. În decursul zilelor trecute, el a declarat în mod repetat presei că "trebuie să respecte dispozițiile Ministerului Afacerilor Interne".

*** Orice afirmație lansată în spațiul public în sensul că procurorii ar fi emis niște concluzii preliminare, într-un fel sau altul, în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni sunt niște zvonuri care nu trebuie luate ca atare și cărora nu trebuie să li se acorde credibilitate, a declarat, vineri, procurorul general al Parchetului Curții de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr. Acesta a menționat că ancheta progresează într-o manieră riguroasă, ordonată, în condițiile Codului de Procedură Penală. Acesta a spus că nu poate să menționeze când ar putea fi finalizată ancheta, dar o anchetă bine documentată durează cel puțin câteva luni.

*** Iașiul este un loc de naștere al marilor proiecte care au transformat România, a declarat, vineri, primarul Gheorghe Nichita în timpul alocuțiunii susținute cu prilejul manifestărilor organizate pentru sărbătorirea a 155 de ani de la înfăptuirea Unirii Moldovei cu Țara Românească. În același discurs, edilul social-democrat a cerut păstrarea unui moment de reculegere în memoria celor două victime ale accidentului aviatic de la începutul acestei săptămâni din Munții Apuseni, menționând că 'România este îndoliată în aceste zile'.

*** Vicepremierul Liviu Dragnea, prezent vineri la Focșani, la festivitățile organizate de autoritățile locale cu prilejul aniversării a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, a spus că sprijină ideea declarării zilei de 24 ianuarie zi de sărbătoare națională. Referitor la propunerea ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată zi de sărbătoare națională, formulată în anul 2010 de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

*** Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a declarat vineri într-o conferință de presă că există pregătite 200 de utilaje de deszăpezire care vor interveni dacă va fi cazul, având în vedere că Brăila se află sub avertizare de cod portocaliu de ninsori și viscol, începând de vineri de la ora 18,00 și până duminică la ora 18,00.

*** Sute de metri de parazăpezi au dispărut, în noaptea de joi spre vineri, de pe marginea drumului național care face legătura între municipiul Botoșani și orașul Săveni, a anunțat, vineri, directorul Secției Drumuri Naționale Botoșani (SDN), Vasile Gherase. Potrivit acestuia, aproximativ 300 de metri liniari de panouri care protejau drumul național DN 29, pe raza localității Mănăstireni, au fost furați cu tot cu stâlpii de susținere.

2014-01-24 18:35:37
Vezi Continuarea 

Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor utilizarea anvelopelor de iarnă

Poliția Rutieră atenționează conducătorii auto că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei și le pune în vedere că dacă dețin autovehicule cu greutatea de peste 3,5 tone acestea trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA/ LIVIU SOVA

 

"Întrucât vântul puternic afectează întotdeauna buna desfășurare a circulației rutiere, vă recomandăm să sporiți atenția pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare", se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Polițiștii le mai recomandă șoferilor să evite acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, să folosească frâna de motor atunci când se rulează pe un carosabil alunecos, să folosească lumini de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă, să curețe farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului.

Totodată, polițiștii recomandă respectarea indicațiile agenților de circulație și a lucrătorilor de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale în cazul interzicerii temporare a circulației pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenției echipajelor de deszăpezire și a autosalvărilor.

2014-01-24 13:49:07
Vezi Continuarea 

Avertizare ANM: Populația să nu plece la drum până duminică după-amiază, vremea e nefavorabilă

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a cerut, vineri, populației să își amâne deplasările începând de vineri noapte și până duminică după amiază, din cauza vremii nefavorabile.

 

Foto: (c) CAMELIA BIGAN / AGERPRES ARHIVA

 

"Dacă nu e nevoie urgentă să se plece la drum, să se amâne deplasările din această noapte până duminică după-masă", a afirmat Sandu la începutul ședinței Comandamentului de iarnă de la Palatul Victoria.

Sandu a anunțat că zece județe vor fi de vineri, de la ora 18,00, sub cod portocaliu de ninsori și viscol. Nu este exclus să apară și coduri roșii, în vreme ce 16 județe sunt sub cod galben.


Începând de vineri seară vor fi ninsori în județele Mehedinți, Gorj, Dolj și Vâlcea. În noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica, iar în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Ilfov, inclusiv în București, vântul va avea rafale de peste 75 — 80 de kilometri pe oră.

Potrivit lui Ion Sandu, în cursul zilei de sâmbătă "vor fi două actualizări ale codului portocaliu. Este posibil să fie adăugate județele Olt, Teleorman, Argeș, Dâmbovița și Prahova în cod portocaliu".

2014-01-24 13:47:26
Vezi Continuarea 

CFR Călători: Trenurile vor circula în condiții de iarnă, în următoarele 48 de ore

Trenurile vor circula în următoarele 48 de ore conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, în urma avertizărilor meteo de ninsoare și vânt, emise de Administrația Națională de Meteorologie, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES de CFR Călători.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA /NICOLAE BADEA (C) 


Compania a anunțat, totodată, că a fost instituit deja Comandamentul de Iarnă, iar pasagerii trebuie ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condițiile meteo și să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.

'Pentru a preîntâmpina eventuale perturbări în circulația feroviară, CFR Călători a decis să pună la dispoziție locomotivele Diesel de rezervă și să pregătească materialul rulant pentru circulație în condiții de iarnă. De asemenea, compania a suplimentat echipele de intervenție și asigură personalul necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri etc), asigurând totodată pregătirea suplimentară a garniturilor', se spune în comunicatul citat.

2014-01-24 12:09:20
Vezi Continuarea 

ISU: Bucureștenii se pot informa despre condițiile meteo de pe cele 40 de panouri electronice

Bucureștenii aflați în trafic pot afla informații despre avertizarea meteorologică de ninsori și viscol cu ajutorul celor 40 de panouri electronice instalate în Capitală, a precizat pentru AGERPRES Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA/CRISTIAN NISTOR 


Potrivit acestuia, panourile afișează informații despre fenomenele meteo vizate, precum ninsoare viscolită, scăderea accentuată a temperaturilor și vânt peste 70 km/oră.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, valabile până duminică seară, în 27 de județe din sudul și sud-estul țării, inclusiv în București.

În intervalul 24 ianuarie, ora 18,00 — 26 ianuarie, ora 18,00, va fi Cod Portocaliu de ninsori și viscol. În prima parte a intervalului, ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei (județele Mehedinți, Gorj, Dolj și Vâlcea), unde stratul de zăpadă va depăși local 30-40 cm, iar vântul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

În cursul zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Ilfov, inclusiv în București, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75-80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

De asemenea, în același interval de prognoză, va fi în vigoare avertizarea Cod Galben de vânt și ninsoare pe raza a 16 județe din zona de sud și sud-est.

2014-01-24 10:31:10
Vezi Continuarea 

Cod Portocaliu de ninsori abundente în 11 județe, inclusiv în București, până duminică

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, vineri, avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, valabile până duminică seară, în 27 de județe din sudul și sud-estul țării, inclusiv în Municipiul București.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA /CRISTIAN NISTOR 


Astfel, în intervalul 24 ianuarie, ora 18,00 — 26 ianuarie, ora 18,00, va fi Cod Portocaliu de ninsori și viscol. În prima parte a intervalului ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei (județele Mehedinți, Gorj, Dolj și Vâlcea), unde stratul de zăpadă va depăși local 30-40 cm, iar vântul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

În cursul zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Ilfov, inclusiv în Municipiul București, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75-80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

De asemenea, în același interval de prognoză, va fi în vigoare avertizarea Cod Galben de vânt și ninsoare, valabilă pe raza de 16 județe din zona de sud și sud-est.

Vremea se va înrăutăți, în sudul și estul țării va ninge, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea. Vitezele vor depăși la rafală 60-70 km/h în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum și în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și de Curbură, zone în care și stratul de zăpadă va fi consistent.

2014-01-24 09:57:29
Vezi Continuarea 

Romsilva a încasat 760.000 de euro din vânătoare; veniturile vor depăși un milion de euro la finalul sezonului

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a încasat, până în prezent, în jur de 760.000 de euro din activitatea de vânătoare, estimările totale fiind de peste un milion de euro până la încheierea sezonului de vânătoare, la finele lunii ianuarie, în condițiile în care, înainte de predarea în proprietate privată a mai mult de jumătate din fondurile de vânătoare administrate, veniturile anuale ajungeau până la 3 - 4 milioane de euro.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / CRISTIAN NISTOR

 

"Pe fondurile de vânătoare, Regia și-a redus activitatea la jumătate din cauza reglementărilor din 2011 privind retrocedarea fondurilor de vânătoare. Însă, am avut rezultate destul de bune și am reușit să încasăm până acum 760.000 de euro, dar la încheierea sezonului de vânătoare, în ianuarie, care este o lună plină pentru vânătoarea la mistreți, sperăm să ajungem la un milion de euro. Când gestionam peste 500 de fonduri de vânătoare, aveam venituri de 3 — 4 milioane de euro din această activitate, însă, acum, după retrocedare, mai avem doar 267 de fonduri", a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu.

Acesta a precizat că Regia se va concentra în perioada următoare doar pe acele centre tradiționale pentru vânătoare din Banat, Bihor, Giurgiu, Argeș, Sibiu sau Mureș.

"Ca strategie, această activitate se va concentra pe unele zone tradiționale pentru vânătoare și nu pe acele fonduri izolate pe care nu putem să le controlăm sau să le gestionăm durabil. RNP este — și trebuie să rămână — un exemplu de gestionar și în gospodărirea vânatului, care este un bun național. Ne vom concentra doar pe acele centre tradiționale pentru vânătoare din Banat, Bihor, Giurgiu, Argeș, Sibiu sau Mureș. Trebuie să recunoaștem că sunt organizații care ne-au depășit în investiții pe fondurile pe care le gestionează, dar sunt și altele care nu au făcut nimic după ce le-au preluat", a spus Crăciunescu.

Romsilva mizează în 2013 pe venituri de 1,3 miliarde de lei și un profit brut de 130 de milioane de lei.

2013-12-19 09:48:22
Vezi Continuarea